6-8 personer

3 dl vita bönor som blötläggs i cirka 12 timmar.
1 gul lök som dekoreras med nejlikor
2 lagerblad

Koka bönorna tillsammans med löken och lagerbladen, ta upp lök och lagerblad och sätt åt sidan.

2-4 Toulousekorvar
2 skivor fläskkarré som tärnas
300 gram saltat fläsk som tärnas
1 paket bacon
2 skivor varmrökt fläsk
2 confiterade anklår
1 hackad gul lök.
1 knippe persilja
4 flådda tomater
2-3 dl vitt vin
2 tärningar av köttbuljong, ev med lite vatten
Olivolja
2 dl rivet bröd, gärna en dag gammalt.

Häll olja i en gryta, lägg i karré, fläsk, bacon och skivade korvar. Stek så kött får lite yta. Tillsätt löken och de skållade tomaterna, vinet och buljongen.
Låt koka en halv timma. Tillsätt de confiterade anklåren och de avrunna bönorna, koka ytterligare 30 minuter, utan lock.

Häll över rivebrödet och sätt in grytan i ungen 225 grader i cirka en timma, håll koll på rivebrödet så det inte blir bränt.

Servera som på bilden med lite persilja.

Drick en 2012 Bourgogne Rouge, Charles Audoin, Bourgogne, Frankrike, 179 kronor, Sn: 99592.

Foto och recept: Peter Ström