Zucchini- och mozzarellagratäng
3 dl grötris
5 dl vatten
1 buljongtärning, kyckling/grönsak
½ tsk salt
2 stycken medelstora Zucchinis (ca 450 gram)
2 dl riven lagrad cheddarost
2 mozzarellas á 125 gram
½ kruka färsk timjan
Nymalen svartpeppar
Koka ris med vattenbuljongtärning och salt under lock. Det gör inget om det inte blir helt klart då riset suger upp vätska från zucchinin när den står i ugnen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grovriv zucchinin och cheddarn när riset är klart. Blanda med riset i en ugnsfast form tillsammans med nymalen svartpeppar efter smak. Platta till lite lätt och täck med skivad mozzarella. Strö sedan över hackad timjan.
Låt gratängen vara i ugnen i ca 25-30 minuter.
Klart!
Servera en god italienare till.
2012 Boira’ Sangiovese, Cantine Volpi, Marche, Italien, 89 kronor, Sn: 32431
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2014/03/25 klockan 10:29, och ligger i kategorin Mat, Vegetariskt. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 4 år sedan
Ser verkligen gott ut! Det ska jag prova ikväll. Härligt med vintips också. Tack!