3 dl grötris
5 dl vatten
1 buljongtärning, kyckling/grönsak
½ tsk salt

2 stycken medelstora Zucchinis (ca 450 gram)
2 dl riven lagrad cheddarost
2 mozzarellas á 125 gram
½ kruka färsk timjan
Nymalen svartpeppar

Koka ris med vattenbuljongtärning och salt under lock. Det gör inget om det inte blir helt klart då riset suger upp vätska från zucchinin när den står i ugnen.

Sätt ugnen på 200 grader.
Grovriv zucchinin och cheddarn när riset är klart. Blanda med riset i en ugnsfast form tillsammans med nymalen svartpeppar efter smak. Platta till lite lätt och täck med skivad mozzarella. Strö sedan över hackad timjan.
Låt gratängen vara i ugnen i ca 25-30 minuter.
Klart!

Servera en god italienare till.
2012 Boira’ Sangiovese, Cantine Volpi, Marche, Italien, 89 kronor, Sn: 32431