Kyckling-m-ramslök
2-3 färska lökar
1 kyckling styckad
5 små morötter
50-75 gram smör
1 dl vit Noilly Prat
15-20 blad ramslök
salt
svartpeppar
1 buljongtärning av kyckling

Tillbehör:
Svart pasta smaksatt med bläckfiskbläck

Rensa löken och skär den i mindre bitar, stycka kyckling och stek den i smör, salta och peppra.
Tillsätt löken och stek i några minuter, tillsätt Noilly Prat och lägg på locket.
Skrubba morötterna och dela i mindre bitar, sätt åt sidan.
Tillsätt buljongtärningen. Cirka 10 minuter innan kycklingen är klar tillsätt morötterna.

Koka under tiden pastan. Ta av locket och koka ner fonden, avslutningsvis tillsätt smöret och låt såsen reda sig till krämig konsistens, skär ramslöken och häll den över.
Servera som på bilden.

2012 Au Bon Climat, Chardonnay, Au Bon Climat, Kalifornien, USA, 189 kronor, Sn: 99470 med sin örtighet och citrustoner som handen i handsken till ramslöken och örtigheten från Noilly Prat:en. Den feta smörigheten i vinet möter upp fint med fonden och den smakrika kycklingen.

Recept och foto: Peter Ström
DSC_0005-(2)