500 gram högrev som mals, alternativt bra nötfärs.
1 gul lök
salt
svartpeppar

1 röd lök
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1, 5 dl vatten

Guacamole
2 avokado
2 vitlöksklyftor
limesaft
1 röd chili, finhackad

Blanda socker vatten och ättika och värm det hela så sockret löser sig. Låt svalan något och tillsätt därefter den tunt skivade löken.
Låt det hela dra i en timma.

Ansa köttet från hinnor och för mycket fett, tärna och kör det sedan i kvarn, salta och peppra efter smak.
Sätt åt sidan.

Guacamole
Se till så att avokadon är mogen, finns alltid ätmogna att köpa.
Skala avokadon men se till så det finns lime på avokadon så den inte mörknar, pressa den genom en relativt grov sil.
Pressa i vitlök, tillsätt den hackade chilin, smaka av med lite mer limesaft.

Forma köttfärsen till lagom stora biffar och grilla dessa.

Färdigköpta hamburgerbröd av önskvärt slag, smeta på Guacamole, strö lite hackad chili på därefter den nygrillade biffen avsluta med den syrade löken.

Servera med en sallad.

Drick en god lager med trevlig beska till: Bomble Bee 17, Backyard, Brew, Carlsberg Sverige AB, Sverige, Sn: 1458, 10,90 kronor.

Recept och foto: Peter Ström