600 gram gös
1 mango, väl mogen
1 kruka koriander
4 stjälkar vårlök
1 röd chili
olivolja
1 tsk fisksås
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
mjöl
salt
vitpeppar

Tillbehör:
Svart pasta

Byxa fisken och dela den i mindre bitar, köper alltid filéer, salt och peppra och vänd den i mjöl, sätt åt sidan.

Hacka löken och stek den i olja, tillsätt hacka pepparfrukt, fisksås, sesamolja och vinäger.
Precis före serveringen rör ner hackad mango och värm den. Avsluta med hackad koriander.

Stek fisken under tiden som pastan kokar.

Servera som på bilden.

Halvtorra 2012 Reichsgraf von Kesselstatt, Goldtröpfschen Riesling Spätlese Grosse Lage, 150 kronor, Sn: 5801 passar fint till de asiatiska tonerna och hettan från chilin. Smarrigt!

Recept och foto: Peter Ström