4 personer

800 gram lammkotletter
eller 4 kotletter av Ibericogris

Glaze
2 krukor koriander
1 tsk fransk senap
1/2 dl olja
1-2 msk soja
3 msk mangochutney
2 msk flytande honung

Risotto
1,5 dl ris
1 finhacka gul lök
1 mango
1 dl vitt vin
cirka 5 dl grönsaksbuljong
50 gram smör
1,5 dl riven parmesanost
1 kruka koriander
svartpeppar

Börja med glasyren
Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör med mixerstav till fin sås.
Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader.

Under tiden anrättas risotton.
Hacka löken och stek i lite smör, tillsätt riset och späd sedan med vinet, låt det hela komma till kok.
Därefter späd med varm buljong och låt koka in i omgångar. Om det krävs mer vätska tillsätt lite vatten.
När riset börja bli ”al dente” tillsätt osten och smöret. Låt stå under lock och svälla i några minuter. Viktigt att allt blir klart samtidigt.
Precis före serveringen tillsätts den tärnade mangon och koriandern. Om man tillsätter mangon för tidigt så vätskar risotton sig.

Servera som på bilden med en skiva citron.

Servera den härligt fruktiga 2012 Côtes du Rhône Blanc, Guigal, Rhônedalen, Frankrike, 89 kronor, Sn: 71947 till denna smakrika, fruktiga rätt med asiatiska inslag.