4 personer
(Det blir lite fusk denna gång).

Ravioli med Karl Johansvamp och ricotta eller annan ravioli

1 morot
1 stjälk selleri
1 gullök
1 dm purjolök
1 vitlöksklyfta
4 kvistar persilja
Cirka 1, 5 liter vatten det ska vara ungefär en liter buljong när det är klart.
1 dl vitt vin eller Noilly Prat
Knorrs pulverbuljong, Kyckling- och grönsaksbuljong 50 / 50

Olivolja

4 salladslökar

1, 5 dl riven parmesanost

Tärna, morot och selleri, skiva purjolöken, hacka löken och vitlöken, stek i olja i cirka 5 minuter.
Häll på vin och vatten låt koka i cirka 30 minuter, sila från grönsakerna och smaka av med buljongpulver.

Kok pastan och värma buljongen precis före serveringen.

Skär vårlöken och strö den över soppan smaka av med osten och lite olivolja.

2011 Barbera d’Alba Superiore G.D. Vajra, Piemonte, Italien, 172 kronor, Sn: 23071 passar fint till med sin snygga frukt och sina strama fattoner.

Recept och foto: Peter Ström