4 personer

4 lår/ben av kyckling
4 stora tomater
10 små söta smakrika,ekologiska tomater
20 svarta torkade oliver
4 lagerblad
kycklingbuljong, knorr pulver
1 vitlöksklyfta
4 kvistar basilika
1 dl Noilly Prat
svartpeppar
salt
olivolja

Tagliatelle till fyra personer

Ugn 180 grader, cirka 40 minuter

Börja med att salt och peppra kycklingen, stek i olivolja.
Mixa de stora tomaterna efter att ha tagit bort mittbiten med en mixerstav.
Kvart de övriga tomaterna.
Häll vinet, tomaterna, oliverna, pressad vitlök, buljong, lagerblad och vin över och sätt in det hela i ugnen.

När kycklingen är klar koka pastan och servera som på bilden med basilikakvistarna.

Till denna smakrika rätt serverar du;
2012 Il Secondo di Pacina, Pacina, Toskana, Italien, 127 kronor, Sn: 72253
(bestsort) smakar friskt av körsbär med en fin örtighet.
Består av 97% Sangiovese och 3% Canaiolo/Ciliegiolo.

Recept och foto: Peter Ström