En enkel och god fiskrätt, gjord på favoritfisken gös. I kombination med svamp, potatis och smält smör, är detta en riktig höjdare.

Stekt gös

4 personer

Fisk
400-600 gram gösfilé
Salt
Vitpeppar
Smör

Tillbehör
400 gram champinjoner
Salt
Vitpeppar
Smör
Persilja, hackad
Sparrispotatis

Instruktioner
Koka potatisen med skalet på, för mesta smak.

Skiva svampen och stek den i smör, salta och peppra, sätt åt sidan.

Byxa fisken så att mittbenen försvinner. Dela upp fisken i mindre bitar, salta och peppra. Stek sedan i rikligt med smör.

Hacka persiljan.

Serveras om på bilden med smält smör, strö persiljan över svampen.

Att dricka till
Drick en mild (ek) Chardonnay (denna kom från Tasmanien) eller 2012 Buena Vista Carneros Chardonnay, Sonoma County, Kalifornien, USA, 150 kronor, Sn: 6240 smakar av exotisk frukt med friska citrustoner. Passar som handen i handsken till denna, något kraftigare fiskrätt.