Ungefär två veckor av vår Thailandsresa hade passerat och vi var nu i framme i Ao Nang. En av mina resekamrater hade fått, vad han hävdade var, ett bra tips och vi hade sen länge bestämt oss för ett avbräck från den Thailländska kokkonsten. Sagt och gjort, så tog vi oss upp för den lilla backen som ledde till den belgiska restaurangen Carnivore.

Restaurangen
Typiskt thailändskt möter vita dukar och mängder av sorters trappistöl i denna varma och fräscha inredning. Personalen är trevlig, hjälpsam och noggrann. Restaurangens fokus är, precis som namnet pekar mot, kött, vilket importeras ifrån Australien och Nya Zeeland.
Ölutbudet är mer än tillfredställande och Carnivore kan erbjuda mer än 60 olika sorters öl ifrån hemlandet Belgien. Imponerande säger jag. Föredrar man ett glas rött vin av god kvalité, är detta självklart också tillgängligt.

Maten
Kvalitén på maten är genomgående hög och samtliga kött vi provade smakade bra samt var väl tillagade. Några av favoriterna var helt klart lammfilé och oxfilé.
Förutom självklarheten kött, så åt vi här semesterns överlägset bästa efterrätt, nämligen deras tryffelliknande chokladpudding.

Sammanfattning
Det som gör ett restaurangbesök på Carnivore extra trevligt är att det, undertiden man väntar på huvudrätten, serveras en sallad på potatis, rivna rotsaker och bladsallad. Efter huvudrätten ställs små väldoftande varma handdukar fram och som avslutning på kvällen serveras ett glas anissprit.

Sammantaget är restaurangen klart värt ett besök (och/eller återbesök). Priserna då? Jo, nästan löjligt låga. En helkväll med bra mat och en hel del dryck kostar i runda slängar 1000 Baht, det vill säga drygt 200 svenska kronor. Så har jag vägarna förbi Ao Nang ännu en gång kommer jag helt klart gå in och beställa en sval trappist samt en rejäl bit grillat kött.