Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
125 gram smör
1-2 msk iskallt vatten

Nyp ihop smör och mjöl. Avsluta med att tillsätta vattnet. Arbeta snabbt ihop tll en jämn deg. Slå in i plastfolie och lägg i kylen att vila.

Fyllning:
250 gram rensade kantareller
20-30 kålblad (Gärna Red russian eller grönkål. Svartkål går också fint).
5-7 rödbetsblad med stjälk
1 liten gullök
1 liten vitlöksklyfta
1 krm Madrascurry (den gula sorten)

Äggstanning:
4 ekologiska ägg
1,5 dl grädde
1 krm Madras curry
Salt
Nymalen svartpeppar

200 gram,grovt riven, vällagrad ost (Jag använde Blåklints milda sort. Ta inte alltför smakrik då det överskuggar de andra ingrediensernas milda smaker).
Några rödbetsblad att dekorera pajen med.

Börja med att förvälla kantarellerna (stek i torr varm panna så att vätskan försvinner). Hacka gul- och vitlök och stek i smör tillsammans med svampen.
Repa kålen (gäller speciellt grön- och svartkål) så att du inte får med de träiga nerverna i mitten av bladen. Hacka grovt. Gör detsamma med rödbetsblasten.
Stek med det andra i lite mer smör. När bladen börja säcka ihop ta i 1 kryddmått Madras curry. Det ska inte vara mer. Curryn ska bara anas. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 175 grader C och kavla sedan ut pajdegen och lägg i en form om ca 25 cm. Nagga den. Fäst sedan kanterna med aluminiumfolie så att den inte halkar ned i formen under gräddningen.
Låt grädda i cirka 15 minuter.

Vispa samman: Ägg, grädde, curry, salt och peppar.
När pajskalet är färdiggräddat; fyll med kål- och kantarellblandningen jämt fördelat över bottnen. Sprid ut den rivna osten ovanpå och häll över äggstanningen.
Avsluta med att lägga över några rödbetsblad som dekoration.

Grädda i ugnen på 185 C grader i ungefär 20 minuter. Gör ett stickprov med en tandpetare (den ska vara torr) för att se om pajen är klar.

Servera en saftig Pinot Noir till. Jag gillar 2012 Pinot Noir, Léon Beyer, Alsace, Frankrike, 169 kronor, Sn: 73679 (beställningsvara); Som smakar göttigt av jordgubbar, svartpeppar och smultron. Denna fina kan jag dricka dagen lång.
Orkar du inte vänta på att få hem den här till ditt närmaste Bolag så ta en annan Pinot Noir från Europa. Gärna Alsace, Tyskland eller varför inte Österrike?
Viner gjorda på denna druva kostar lite mer eftersom den inte är så väldans lättodlad men oftast är det värt pengarna.