4 ordentliga köttbitar à 200 gram stycket

Cirka ett kilo sparrispotatis
300 gram bondbönor, frusna

Rödvinssås:
4-5 dl rött vin
1 dl Marsala eller portvin
2 msk balsamvinäger
2 tsk maizena
2 gula lökar
1 dm purjolök
1 morot
1 stjälk selleri
2 klyftor vitlöksmör
2 kalvbuljongstärningar
salt och svartpeppar

Börja med potatisen, dela dessa i två delar och koka i cirka 15 minuter, de ska fortfarande vara fasta.Häll olja på dom och rör runt, salta och sätt in i ugnen 180 grader, kör tills de fått fin färg och är mjuka invändigt vid test.Under tiden gör såsen.
Skala och hacka lök och vitlök stek i smör, tillsätt bitar av morot och selleri, låt bryna i cirka 5 minuter, tillsätt det röda vinet och låt koka i 15 minuter.Om det kokar ihop för mycket tillsätt vatten, avsluta med Marsalavinet samt balsamvinäger. Smaka av med buljongtärningar. Sila såsen och red den med lite maizena utrört i rött vin eller vatten.Smaka av med salt och peppar.Grilla Entrecoten i en grillpanna eller om möjligheten finns på en utegrill.
Koka bönorna i lättsaltat vatten avsluta med en klick smör.

Till denna rätt med en kraftig vinsås krävs ett vin med mer fruktighet och därför så har jag valt goda 2014 Pura Fe, Cabernet Sauvignon, Antiyal, Maipo valley, Chile, 159 kronor, Sn: 99373.
Klassiska toner av druvan Cabernet Sauvignon såsom svarta vinbär och mörka plommon samsas med en stor fruktighet utan att det för den skull blir syltigt. Faten stramar upp ett snäpp och tobakstoner samt mörk choklad kikar fram. Gott.

Producenten Antiyal håller till 6,7 mil söder om huvudstaden Santiago. Där odlar de sina druvor ekologiskt och biodynamiskt. En jobbar i samklang med naturen och djuren på gården får springa fritt omkring i vingårdarna.
I Sverige kan en få tag på flera av deras viner genom ”beställningssortimentet” hos Systembolaget eller då Systembolaget har sina så kallade ”tillfälliga nyhetssläpp” där detta vin återfinns.