Jag har druckit te hela mitt liv och för cirka 1,5 års sedan sprang jag på en av mina nuvarande favoriter. Teet heter Anastasia och är av märket Kusmi. Kusmi är känt för sin höga kvalité, breda sortiment och riktigt snygga plåtburkar, som teet förpackas i.

Te-sorten är i princip en Earl Grey med förstärkt citrus, smakmässigt. Anastasia lämpar sig väl på morgonen då man behöver piggas upp och inte är direkt mottaglig för kraftfulla smaker. Jag föredrar att dricka detta te med mjölk, tycker personligen att smakerna kommer fram mer till sin rätt. Att dricka i en stor kopp är att rekommendera, då det är lätt att konsumera stora mängder av denna dryck.


Producentens egen beskrivning:
”Blandning av svarta teer från Kina och Ceylon smaksatt med naturliga oljor av bergamott, citron och apelsin. Rysk blandning.”

Övrigt:
Anastasia säljs för tillfället i en burk med limiterat utförande. En lite mer modern design som anspelar på blandningens ryska härkomst.