Ibland när jag är på väg hem från jobbet en fredag och inte direkt känner för att ställa mig vid spisen eller åka till affären och handla för helgens första middag, så väljer jag att springa förbi mitt närmsta sushihak, Sushido i Rörsjöstaden.

 

 

Utbud:
För ynka 99 kr får man en bra blandning på 13 stycken bitar som gör mig precis lagom mätt. Är jag ovanligt hungrig brukar jag grunda med en varm och god misosopppa (15 kr). Övriga storlekar som erbjuds är 9-bitars och 11-bitars samt olika komplement i form av makirullar, soppor och vegg-tillbehör.

 

Mitt val:
En 13-bitars sushimix innehåller; 7 Nigiri bestående av 2 lax, 2 tonfisk, 2 räka och 1 friterad tofu samt 6 Maki bestående av 2 vegetariska (innehållande Goma Wakame – Sjögrässallad), 2 lax och 2 californaia rolls.
Min personliga favorit av dessa är helt klart tonfisk nigirin med sin rena friska smak och tilltalande färg, som sträcker sig emellan en svag vit-rosa ton till mörkt röd beroende på sort och kvalite.Övrigt:
Trevlig, ung och hyfsat effektiv personal i mitt tycke. Jag har under mina fyra år av troget besökande aldrig varit med om en felleverans eller illa smakande mat.
Sushido är enligt min mening absolut bättre än den genomsnittliga sushileverantören i Skåneregionen, med rejäla fräscha fiskbitar samt både rena klassiker och intressanta kombinationer i sitt enkla utbud.
Sushido har två ställen i Malmö; Rörsjöstaden och Slottsstaden.

 

Tips:
Ring och beställ ca 20 minuter innan du tänker plocka upp maten, så slipper du vänta och krångla med beställningen på plats.