Med mindre än två veckor kvar till jul och tredje advent i bakspegeln, är det hög tid att tipsa om en riktigt gott julte. Även denna tesort är svart, från Kusmi och har en passade röd, vit och silverfärgad burk.


Det jag gillar med Kusmi Christmas Tea eller som det heter på franska ”Thé des Rois Mages”, är att det har en riktigt bra balans mellan sina olika smaktoner. Enligt mig finns det ingen annan producent som lyckats så bra med jämn julig arom. De flesta andra julteer jag provat har en parfymliknande, nästan tvålsmakande antydning. Blandningen av apelsin och vanilj ihop med mandel skapar (nästan konstigt nog) en härligt julig och rund smak.
Teet passar utmärkt med mjölk, vilket jag personligen tycker förhöjer det hela som vanligt. Burken är cleant julinspirerad i designen och fungerar fint att ha framme som juldekoration i köket.

Producentens egen beskrivning:
”En blandning av kinesiskt svart te, smaksatt med apelsin, mandel, vanilj och kryddor. Smakar som en julkaka.”

Övrigt:
Kusmi erbjuder även en julte i grön variant, om det föredras.

Kusmi teet har jag inhandlat på Gustav Adolfs torg i Malmö i en av  mina favoritbutiker, Malmö Cigarr och Tobakshandel. De har ett bra utbud av Kusmi teer samt Malmös bästa och bredaste sortiment av tobaksvaror.