Jag drack ölen senaste nu i helgen, då den togs med av en middagsgäst. Chimay’en dracks under tiden jag lagade mat och passade bra både i smak och som kyla i det varma köket.


Ölet kommer i från klostret Chimay i Belgien och har egentligen namnet Chimay Triple. Smaken är frisk, fruktig och har en lätt jästkaratär. I mångt och mycket påminner det starkt om ett vanligt veteöl, fast med något kraftigare body.
Samanfattningsvis är ölet riktigt gott, passar bra till mat och för sig själv.

Producentens egen beskrivning:
”Med namnet ”Cinq Cents” när det tappats på 75 cl flaskor, har detta öl, med dess typiska gyllene färg, något grumlig utseende och sin fina skummkrona, särskilt utmärkts av sin arom som är resultatet av en väbalanserad blandning av färsk humle och jäst.

Ölets smak, som den upplevs i munnen, kommer från doften av humle: framför allt är det fruktiga noter av Muscat och russin som ger detta öl en särskilt attraktiv arom. Aromen kompletterar den lätta bitterhet. Det finns ingen syrihet, men en efterbeska som smälter i munnen.
Detta överjäst Trappistrutten, refermented i flaskan, är inte pastöriserat.”


På Systembolaget:
Chimay Vit
Pris: 26:90 kr
Volym: 33 cl
Nr: 1657