Kitchen Aid från Whirpool har de senaste åren blivit riktigt populära i Sverige. Kombinationen av en snygg retrodesign med många färgval och bredden av användningsområden, har gjort asssistenten till ett trevligt hjälpmedel i köket.
Så när jag på julafton öppnade ett paket med en sprillans ny maskin, blev jag minst sagt glad.

Mitt val av färg föll på en höglans svart (Onyx Black), enkelt, stilrent och passar i princip i alla kök. Kitchen Aid’en som jag har är en av standard modellerna och heter Artisan®. I detta paket ingår rostfri bunke, flatblandare, degkrok, ballongvisp och ett stänkskydd. Ett bra grundkit helt enkelt.

Jag har använt min maskin till framförallt bakande och färsblandande. När det gäller bakandet, har det blivit macarons och muffins/cupcakes, exempelvis ”Nougat Macarons” och ”Christmas Cupcakes”. Planen är att framåt, även kompletera bakandet med bröd av olika slag.

Det som gör Artisan’en extra intressant är mängden av tillbehör som erbjuds. Det finns allt från grönsaksrivare och pastavalsar till köttkvarn och glassmaskin.
Själv har jag idagsläget pastavalsarna/-skärarna och köttkvarnen med korvstopparsatsen. Tyvärr har jag inte hunnit inviga dessa tillbehör ännu, men tanken är att göra både vildsvinskorv och kycklingravioli inom en snar framtid.

Samanfattningsvis kan jag säga att jag är mycket nöjd och kommer använda denna stilrena maskin om och om igen vid både matlagning och bakning.