Fyra dagar ledigt och inga resor eller besök var inplanerade. Det fick helt enkelt bli att rusa ner till affären och inhandla råvaror till en ordentlig långlunch. Dock slängde jag först in ett gäng danskar i kyl och frys, dvs öl och snaps.
Rökt lax med senapskräm - Klassisk räkmacka - Fyra sorters sill - Knapriga pannkakorEn snabb genomgång av vad det blev, det var ju tyvärr lite fusk.

Rökt lax med senapskräm:
Blanda samman salt, peppar, socker, dijonsenap, creme fraiche, och färsk hackad dill till en välsmakande kräm. Lägg upp tunna skivor av rökt lax på en skiva grovt bröd eller pumpernickel. Klicka på senapskrämen och servera med en dillkvist.

Klassisk räkmacka:
Bränn till ett par tunna skivor ljust bröd i grillpannan och stapla på följande; bladsallad, lättkokta ägg, gurka, citron, dill, räkor och en rejäl klick majonnäs.

Silltallrik:
Kokt färskpotatis, finhackad rödlök och en klick creme fraiche. Sillen är en snålvariant och består av följande inläggningar från Abba; ansjovissill, löksill, senapssill och skärgårdssill.

Krispig pannkaka:
Pannkaksreceptet är ifrån NYA Annas mat och det enda man behöver tänka på här, är att ha rejält med smör i järnpannan och inte förmycket smet. Ordentligt vispad grädde och varm hallonsylt på det fick duga bra som avslutning.