Gårdagens middag blev en lammstek med rödvinssky och äggulat potatismos. Jag valde ännu en gång att gnida in lammbitarna med lite hackad rosmarin för att få en fylligare smak på köttet. Både middagsgästen och jag blev nöjda med resultatet.


2 personer

Kött och Sky
2 x 200 gram lammstek
1 kvist rosmarin
25 gram smör
Svartpeppar
Salt
1 dl rött vin
1-2 msk kalvfond
1-2 msk balsamvinäger

Plock bladen av rosmarinkvisten och hacka dem. Gnid in kryddan i stekbitarna. Klicka i smör i en järnpanna och vänta tills det slutat fräsa.  Lägg i lammstekarna och stek 1-2 minuter på varje sida., samtidigt som du öser köttet med smöret. Salta samt peppra och lägg dem sedan att vila i alminiumfolie. Häll i vin samt balsamvinäger i pannan och smaka av med fond samt socker.


Potatismos
4-8 potatisar
2 ägg
25 gram smör
1 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar

Skala och koka potatisen ordentligt. Rör sedan sönder  den och tillsätt smör, grädde och två äggulor. Smaka av med salt och peppar.

Servera enligt bild. Klart!