Jag har skaffat mig en ny favorit till snabblunch på helgen. Två stekta eller grillade färska korvar som serveras med baguette och dijonsenap.
Varje lördag brukar jag, som tidigare nämnts, ta mig ner till Möllevångstorget och gå in hos Malmö Kötthandel. Där försöker jag köpa någon köttbit jag som inte prövat tidigare samt att jag alltid även inhandlar ett par ryggbiffar och de färska korvarna till lunchen.


De två korvarna som erbjuds hos slaktaren är en paprika/kabanoss-variant (röd) och en örtigare med vitlök (vit). Båda är som jag förstår det baserade på gris och innhåller i princip bara ”kött” och inte en massa tillsatser i form av mjöl, gryn och andra hokus pokus-ämnen.

När jag säger att korven är färsk, menas att den inte kokats tidigare (som den vanliga varmkorven gjorts). Produkten får då självklart kortare hållbarhet och kan inte ätas direkt ur förpackningen, men har istället en rikare smak, fräschet och kvalité. Helt enkelt är den godare, nyttigare och bättre än de färdigförpackade skräpkorvaran i livsmedelsaffären.


Jag föredrar att äta denna typ av korv med en bit grov baguette och rejält med dijonsenap. Kombinationen i sig är en klassiker (och antagligen originalet till ”French Hotdog”) som jag och farsan brukade äta på morgontorget på familjens sommarsemestrar i Frankrike. Gott och ett underbart smakminne från barndomen.

Att dricka till
En smakrik kvalitéts öl i stil med Chimay blå (nr 1651) eller den lite lättare vita (nr 1657).