Söndagskvällen ägnades bland annat åt att baka macarons. Först gjorde jag en kopp Spicy Chocolate samt satte på ett nytt avsnitt av The Late Late Show med Craig Ferguson i köket. Sen satte jag igång med bakandet. Valet denna gång föll på chokladganachefyllning, då jag gjort åtskilliga macaroner med fruktsmak den sista tiden.


Macarons

Marängsidorna (20-40 hela kakor beroende på storlek)
2 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
3 äggvitor
2 msk strösocker
Brun pastafärg och/eller 1-2 msk cacao

Sätt ugnen på 120 grader varmluft.

Vispa äggvitorna hårt och tillsätt under tiden strösocker. Färga äggvitevispet med brun pasta (och tillsätt cacao). Börja med lite och öka tills du uppnåt önskad nyans.
Blanda under tiden florsocker och mandelmjöl väl. Tillsätt nu blandningen i den färgade äggvitan och vispa till en jämn smet (undvik att tappa all volym som äggvitan bidrar med).

Fyll en spritspåse med hälften blandningen och spritsa jämnstora cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Kör i ugnen i 20-30 minuter, beroende på hur din ugn uppför sig. Ta ut när marängerna börjar släppa ifrån plåten.
Upprepa processen för andra hälften av smeten.

Chokladganache
100 gram choklad (70%)
1 msk smör
1 dl vispgrädde
Florsocker efter smak

Värm grädden på spisen och dra av ifrån plattan strax innan det börjar koka. Rör ner hackad choklad och avsluta med att vispa i smöret. Smaka av smeten och balansera konsistensen med florsocker vid behov.

Lossa samtliga mandelmaränger från bakplåtspappret med hjälp av en bredbladig och vass kniv. Fyll en spritspåse med chokladganache och spritsa önskad mängd på hälften av marängerna. Sandwicha med de resterande.