Värmande, välsmakande och saftigt med bra kyckling och rikligt med grönsaker.


1 stor Bosarpskyckling, cirka 2 kg

Del 1
1 dm purjolök
2 morötter
2 lagerblad
2 liter vatten
1 knippe persilja
1 selleristjälk
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
10 hela pepparkorn 

Sätt ugnen på 150 grader.
Skala lök och vitlökacka samt hacka grovt. Skala morötterna, dela dem och sellerin i bitar. Stek lök, selleri och morot i olivolja i cirka 5-10 minuter. Tillsätt kycklingen, peppar, lagerblad, persilja och häll på vatten.
Kör i ugnen i cirka två timmar.

Del 2
1 gul lök
3 morötter
8 salladslökar
3 vitlöksklyftor
1 majrova
1 dm purjolök
100-200 gram sockerärtor
200 gram pancetta
Salt
Peppar 

Ta ut grytan ur ugnen och sila ifrån buljongen (släng de kokta grönsakerna) och koka ner till hälften. Tillsätt tärnad pancetta i buljongen. Lägg tillbaka kycklingen i kastrullen och häll över buljongen. Tillsätt en grovhackad lök, grovt skuren purjolök, hackad vitlök, sockerärtor, tärnad majrova, slantad morot och salladslök. Låt koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera som på bilden med en skvätt olivolja.