Så var det dags för jobbfika igen. Jag hade stora konstnärliga planer denna gång, men när problemen började hopa sig i köket fick det bli ett mer standardmässigt upplägg på bakverken. Smaken blev dock bra, även om utseendet lämnade mer att önska. Jag nöjde mig med två sorter denna gång och den första kommer här i form av min första lakritsversion någonsin.

Till muffinsen och frostingen använder du följande recept, men avstår ifrån citronen och gul pasta-/karamellfärg. Istället tillsätter du i frostingen 2-4 dl mixat lakritsgodis t ex turkiskpeppar. Jag använde salta fiskar, som då behövde frysas i förväg för att kunna slås sönder i mixern. Lite mer jobb, men bra smak. Det bästa alternativet är dock lakritspulver, men jag har tyvärr inte lyckats få tag på detta ännu.  Använd även svart pasta-/karamellfärg till frostingen.

Hallonfyllning:
2-3 dl hallon (frysta går bra)
1-2 matskedar honung

Koka ihop ingredienserna i ca 10 minuter, Mixa ordentligt, tills bara kärnorna kan anas i fyllningen. Använd en spetsig rund tyll och fyll varje muffins med hallonröran.

När frostingen är påspritsad enligt ovan kan man dekorera med sockerkulor i önskad färg.

Att dricka till
Citrus till hallon och lakrits är perfekt, så sikta på ett Anastatsia ifrån Kusmi.