4 personer
Kyckling

4 kycklinglår med ben
Olja
Svartpeppar
Salt

Sås
300 gram gröna druvor utan kärnor
3-4 msk koncentrerad buljong
3 dl vitt vin (gärna samma som till drycken)
1 dl sött vin
Smör/mjöl-redning
Juice från stekningen av kycklinglåren
Dragon
Svartpeppar
Vitpeppar

Risotto
2 dl ris av typen Avorio eller Carnaroli
Kycklingbuljong
1 bananschalottlök
150 gram Philadelfiaost
150 gram riven Parmesanost


Kycklingen
Börja med att krydda låren samt stek dem i olja tills de får färg. Häll på vitt vin samt buljong och låt puttra i 5 minuter. Plocka ur kycklingbitarna och lägg i en ugnsäker form. Sätt i ugn och låt gå tills de har en temperatur runt 85 grader.

Såsen
Under tiden gör man såsen. Sila skyn från stekpannan och låt den koka i 5 minuter. Red med mjöl/smör redning. Tillsätt halverade gröna druvor och även ett par kvistar färsk dragon. Smaka av med salt och peppar.

Risotton
Skala samt hacka löken och stek den i smör. Tillsätt riset och rör om. Efter hand tillsätter man buljongen och eventuellt vitt vin. När riset börjar bli aldente tillsätter man Philadelfaiosten samt den rivna Parmesanosten. Låt anrättningen stå och dra cirka 5 minuter.

Servera enligt bild.