Min man kom på den här smakrika bönröran en dag när vi skulle grilla. Den är numer ett stående inslag under våra grillkvällar. Den rökiga komplexa tonen passar mycket bra till din grillade köttbit av nöt eller svin och till goda korvar.

1 burk svarta bönor (240 gram)
1 klyfta vitlök
1 schalottenlök
3 droppar Tabasco Hãbanero eller efter smak
1 nypa salt
1 skvätt citronjuice
3-4 msk Sweet Baby Rays Hickory and Brown Sugar Sauce (finns i din matbutik)
Olivolja

Mixa all lök. Låt den svettas i en kastrull med lite olivolja. Häll undertiden av vattnet från bönorna och skölj dem under under rinnande vatten. Låt dem rinna av ordentligt. Blanda sedan med övriga ingredienser i kastrullen med lök. Låt puttra på låg värme i cirka 15 minuter och mosa ihop lite lätt med en slev. Låt svalna och mogna i kylen ett par timmar eller över natten. Serveras kall.