Havsabborre (seabass) med smak av citron och libbsticka. Den hela fisken serveras med snabbfrästa tunnt skivade grönsaker. En riktig sommarrätt.

För att få till rätten riktigt bra, är som vanligt, en riktigt bra olivolja att rekommendera. Vi hade Villa Magra till, finns på Matvarufabriken i Jönköping och NK i Stockholm.

Ingredienser

1 fisk per person beroende på hunger
Olivolja
Citron
Zucchini
Aubergin
Paprika
Liebsticka
Dragon
Salt
Peppar

Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Rensa fisken och sköj den väl. Peppra och salta och fyll den med liebsticka, dragon samt citron i skivor. Häll olivolja över fisken och kör den i ugn tills temperaturen vid benet är cirka 70 grader.
Under tiden skivar du grönsakerna fint på en mandolin och steker i olivolja, håll varmt tills fisken är klar. 

Servera som på bilden med lite extra olivolja.

Att dricka till
En Haffner Chardonnay från Österrike. Riktigt bra.