Efter 8 dagar (dryga 40 dygnsgrader) hängades i ett kylrum var rådjuret (se ”Den första bocken”) redo att flås och styckas. Sagt och gjort, så hängdes bocken upp inne i vildsvinsexpertens Jöns-Lennart Andersson’s styckningrum. Det visade sig att JL även har ganska bra koll på rådjur, så efter en omgång praktiska genomgångar samt tydliga instruktioner, hade vi flått och styckat bocken efter konstens alla regler.

Den ena bogen var förstörd av skottet och kasserades därför. Övriga delar som plastades in och togs med hem var en bog, två skinkor, revben samt en sadel inklusive innerfiléer. Utöver dessa delar blev det blandade småbitar som skulle köras i kvarnen.

Väl hemma i köket synades styckdelarna och jag gjorde färs på revben, småbitarna och även den kvarvarande bogen (detta kan anses vara lite onödigt, men bra kött ger bra färs).

Till att mala färsen använde jag min Kitchen Aid med tillhörande köttkvarn. Efter en hel del renskärande och malande hade jag närmare 1,5 kg rådjursfärs att stoppa i frysen.
Nu när frysen var fylld med alla möjliga sorters råvarudelar av rådjur, var det bara att sätta sig ner och börja planera de kommande veckornas middagar. Inte helt fel får jag säga.