Här kommer den goda fortsättningen på vår barnmat. Det är fler moment i denna rätt, men det blir riktigt gott för din älskling.

Tomat- och kycklingpasta
cirka 4 portioner

1 kycklingbröst
1 hackad gullök
2 klyftor vitlök, hackade
1 burk krossade tomater
½ kruka basilika
1+1 msk kycklingbuljong från flaska (sk Fond)
1 tsk paprikapulver
1,5 dl (okokta) pastaskruvar
Olivolja

Skär kycklingbröstet i centimeter breda skivor. Koka dem i vatten med 1 msk kycklingbuljong i cirka 6 minuter. Koka upp vatten till pasta och koka enligt anvisningarna på förpackningen. För att de ska gå lättare att mixa, alternativt dela då ditt barn ska äta, koka någon minut längre än vad som står på förpackningen.

Fräs gullök och vitlök på låg temperatur i rikligt med olivolja tills genomskinlig. Häll i de krossade tomaterna plus en halv burk vatten. Lägg i basilikan. Ta av plattan och mixa slät. Låt koka upp, blanda i paprika pulver och lite nymald svartpeppar samt kycklingbuljong. Häll i den kokta pastan, kycklingbitarna och mixa till lagom konsistens. Låt det gärna vara lite bitar kvar om er bebis är från 6 månader och uppåt. Speciellt om det börjar få tänder – bra att träna på att tugga samt att lära känna olika konsistenser. Annars mixa slät.

Hoppas att din bebis kommer att gilla det!