En kvälls smörrebrödsexprementerade med Peter ifrån Winendine.se och de nya ägarna av Bageriet på Bryggan i Jönköping, Erik och Johanna, genererade bland annat dessa fyra smaskiga rätter. De smårätter som komponerades var smörrebröd med rostbiff, rökt lax, pastej och räkor. Enkelt, fräscht och riktigt gott.

Rostbiffsmörrebröd
Köttet kombineras med krispig ruccola och nyriven pepparrot. Helt klart en favorit som även passar fantastiskt bra ihop med ett par skedar remouladesås.

Laxsmörrebröd
På denna smörgås blandas rökt lax med, machésallad och dill. Det hela toppas med en rejäl klick sikrom. Att dessutom pressa över ett stänk med citronsaft precis innan rätten avnjuts, gör det hela ytterligare lite godare.

Leverpastejsmörrebröd
Smörrebröd med riktigt god bakad pastej är något av en personlig favorit. Att sedan lägga till cornichon, rödbeta och en ordentlig skiva knaprig bacon skapar ju något av en smaksensation. Glöm dock inte lite fräscha ruccolablad för ge smörgåsen lite fräschör.

 

Räksmörrebröd
Börja med att breda smör på brödet. Nu läggs ett tunnt lager machésallad på smörgåse, tätt följt av skivat  kokt ägg och kryddmajonnäs. Toppa med en näve räkor (drygt dussin), dill och eventuellt en garnering i form ut av en körsbärstomat. Servera med en skiva citron och du har en riktig delikatess att se fram emot.