En av favoriterna i Malmö är helt klart Johan P. Maten är alltid välsmakande och vällagad, dessutom har restaurangen trevlig personal. Det är utan diskussion den restaurang i Malmö som är bäst på fisk, både gällande tillagning och färskhet. Restaurang, ostronbar och butik i en härlig blandning. Läget (karta) är bra precis i kant med Lilla Torg. Meny a la carte har ett bra utbud och ger möjlighet till många goda kombinationer.

Restaurangens egen presentation:
”En långväga gäst som satt här en eftermiddag hittade hit genom att fråga efter Malmös fiskrestauran.
För honom, och ni andra, så vill vi bara ödmjukt tillägga att en genuin saluhallsmiljö, vällagade rätter på dagens färska fisk och skaldjur, vita dukar, kling i glasen och lite lagom prat och stoj kanske hade gjort beskrivningen något bättre.”

Brunch:
Skagensallad, löjrom, ostron, gravad lax, varmrökt lax, vinkokta musslor, hövmästar sås, cremé fraiche med rödlök, Stekt inlagd sill, kräftor i vitlök, tomatsallad, toast och en efterrätt bestående av en smarrig crème brulee.
Jag har endast prövat brunchen en enda gång, men var mäkta imponerad. Bra pris (198 kr) och bra mängd mat.
Serveras söndagar mellan 13:00-16:00.

Lördagslunch:
Eftersom jag gillar att kunna gå en sväng på stan, för sedan kliva in i en riktigt restaurangmiljö med en trevlig upplevelse som mål, så föredrar jag helt klart dessa helgluncher.
Johan P erbjuder en enrätters lördagslunch inklusive ett glas vin/öl för 170-200 kr. Prisvärt och alltid gott.

Maten vid vårt senaste besök; ”Silltallrik” (ovan t.v.) och ”Brunch” (ovan t.h.)

Information:
För att få ytterligare frågor besvarade kan ni surfa in på hemsidan och läsa igenom de olika alternativ som erbjuds inom såväl mat som dryck.

Övrigt:
Är medtagen i ”BRA STÄLLE” av White Guide 2010 och beskrivs med följande ord; ”Fisk- och skaldjurskrog där det enkla är det bästa”

Efter varje besök på Johan P, har jag, mina vänner och familj alltid lämnat nöjda och glada. Det är ju så det ska vara, man ska vilja komma tillbaka. Så ett helt klart måste för dig och dina vänner som vill äta vad havet har att erbjuda.