En riktigt god drink som svalkade bra, när eftermiddagssolen brände på. Eftersom det var lätt att få tag i mogen och smakrik frukt, blev det en hel del mixad sådan när strupen skulle vätas. Valet vid detta tillfälle föll på cantaloupe och aprikos. Detta visade vara sig en fantastiskt bra sommardrink med spritbasen Havana Club Añejo 3 Años.

Fruktigt med rom

4-6 personer

Ingredienser
0,5-1 cantaloupemelon (beroende på storlek)
6 aprikoser
1 lime
1 dl sockerlag
20 cl ljus rom (Havana Club)
12 iskuber
Mynta blad

Melonsmakande rom
Gör så här
Se till att ha haft romen i frysen ett par timmar så att den är iskall.

Skär rent fruktköttet ifrån aprikos, lime och melon samt mixa det ordentligt. Sila sedan det hela för att få bort skalrester och otrevliga fibrer. Mixa nu i sockerlag och avsluta med att tillsätta romen (efter smak).

Servera med is och ett mynta blad.