Azienda Agricola Marion ligger i närheten av Verona, i norra Italien. De odlar bland annat den blå druvan Cabernet Sauvignon som får växa på pergola. En del av druvorna skördas för hand och sedan lämnas en del av dem att torka för att vinet ska få en mer koncentrerad smak. En tredje del skördas inte förrän senare för att de ska bli extra mogna. De tre olika vinkvaliteterna får sedan jäsas separat på slovenska ekfat i 30 månader för att sedan blandas innan de buteljeras.

2010 Marion Cabernet Sauvignon, Azienda Agricola Marion, Venetien, Italien, 319 kronor, Sn: 78410 (beställningssort) är ett kraftfullt vin med fin syra och aromer av viol, fat, örter med massor av björnbär samt eleganta toner av svarta vinbär. Jag gillar att vinet är så rättframt och verkligen bjuder på allt men ändå har en fin elegans. Du känner dessutom att den är italiensk och det gillar jag!
Ett så här smakrikt vin kräver sin detsamma i maten. Servera det till Gräsand med Druv- och körsbärsås. Det kommer att passa perfekt tillsammans!
Blir det något kvar i flaskan till osten så välj då en smakrik hårdost såsom Parmesan- eller vällagrad Prästost.