Ägg, lax, färsk potatis och brynt smör
4 personer
6 färska potatisar
4 hårdkokta ägg på gränsen till lösa
100 gram smör, som bryns före serveringen
400 gram lax
Ett knippe gräslök och ett knippe dill
Salt och vitpeppar till laxen
Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen.
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor.
Häll brynt smör över.
Fina 2013 Hunter’s Riesling, Marlborough, Nya Zeeland, 79 kronor, Sn: 2480 smakar fruktigt med citrusfräsch syra passar smarredutt till laxen och de gröna örterna.
Ligger i beställningssortimentet på Systembolaget. Just nu nedsatt pris så passa på att beställa flera flarror att njuta av framöver.Ha en fin helg allihopa!Recept och foto:
Peter Ström
Peter Ström
Vintips:
Cecilia Petrini
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2015/09/04 klockan 10:50, och ligger i kategorin Fisk. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |