Dags att använda säsongens svamp ännu en gång. Rätten består av en härlig torskrygg med krispig yta, som serveras med polenta och skogens gula guld, taggsvmap och KarlJohan.

Ingredienser (fisk):
Fyra fina bitar torskrygg utan skinn
Mjöl till panering
Vitpeppar och salt
Kruspersilja

Svampblandningen:
Kantareller
KarlJohan
Taggsvamp
En liten gul lök
Persilja
Smör

Polenta:

500 ml kycklingfond
375 ml mjölk
170 gr snabbpolenta
20 gr parmesanost
Svartpeppar och salt
Rosmarin, timjan och lagerblad

Instruktioner:
Skär till fyra bitar torsk, peppra, salta och mjöla dessa lägg åt sidan

Hacka en gul lök fint, stek i smör med lite socker, tillsätt hackad svamp som på bilden och stek på hög värme så att vätskan försvinner
Ställ svampen åt sidan
Värm buljong och mjölk lägg i timjan, rosmarin och lagerblad låt det hela stå och dra en kvart.
Ta bort kryddbuketten, värm blandningen och vispa ner polentan i vätskan, koka i 2-3 minuter.
Rör ner smör och ost och smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan
Försök att värma olivolja under tiden för att fritera fisken kolla så att temperaturen inte blir för hög, fritera persiljan till den blir tyst ( det fräser som bara den när man lägger ner den i den varma oljan )
Lägg därefter i fisken och fritera på båda sidor om inte oljan täcker, cirka 2-3 minuter på var sida. Kolla temperaturen med en termometer för att se när fiske är klar cirka 45 grader.
Värm på svampen och servera som på bilden, häll gärna en kryddig olivolja på, helst italiensk

Att dricka till:
Förslags vis en Le Busche, 2007, Umani Ronchi, Marche, IGT, Italien, Sn: 94420, 119 kronor