Ja, dryckesbloggandet har haft en paus. Detta på grund av barnafödande. Nu är bebis ute och jag igång igen :) Hoppas att det ska smaka!

Efter att under ett par år ha bott i Frankrike så fastnar man för vissa saker och framför allt dofter och smaker. Speciellt de som tar en tillbaka till den tiden. En promenad i höstens friska, krispiga luft lockar mig till smakrika, komplexa, röda viner framför brasan tillsammans med familjen och goda vänner.

Rödingen 2007 Château Grand Moulin, Vieilles Vignes Grenache,  Minervois, Frankrike, 109 kronor, Sn: 90415 passar fint!

Doft och smak av mörka bär, örter, choklad med välintegrerade fattoner gör att det fungerar till kraftigare maträtter som till exempel rådjursfilé med portvinsås eller kycklingrullader med salvia. Här möter vinets syra rättens sälta.

Blir det kvar en skvätt i flaskan efter avslutad måltid så njut det med fördel till en bit mörk choklad.