En fantastisk hösträtt med krämig risotto och mör saftig rostbiff av lamm,

4 personer

Risotto
2 dl ris
1 gul lök, finhackad
Smör
50-100 gram smör
3 dl riven parmesanost
2 stjärnanis
2 kanelstänger
6-8 dl buljong, grönsak eller kyckling
1,5 dl lingon
10 champinjoner
1 dl torkade trattkantareller eller färska, motsvarande 4 dl
Salt
Svartpeppar

Hacka svampen och stek den i smör. Tillsätt salt och peppar, sätt åt sidan. Hacka löken fint och stek den i smör. Tillsätt riset och rör runt en minut eller två. Tillsätt buljong i omgångar, koka tills riset är al dente. Tillsätt smör, ost och svamp. Avsluta med lingon och rör om. Låt stå i 5 minuter under lock.

 

Rostbiffen
600 gram lammrostbiff
2 vitlöksklyftor
5 kvistar timjan
Salt
Svartpeppar
1 motor, skald och skivad
1 palsternacka, skalad och skivad

Stek köttet i smör, salta och peppra. Tillsätt 2 krossade vitlöksklyftor och 1 kvist timjan samt morot och palsternacka. Låt steka i 5 – 10 minuter. Sätt in i
ugn (180 grader) tills innertemperaturen är 55 grader.
Lägg upp som på bilden och servera med ett eller flera glas Barolo.